Två besök till barnakuten + inläggning.

Det började i måndags natt, Dante lät väldigt förkyld och hade väldigt svårt för att sova, vi tyckte att han lät konstigt men kunde inte koppla vad det kunde vara just då mitt i natten. När jag plockade upp Dante ur sängen på morgonen var han jätte ansträngd i andningen, han andades väldigt snabbt och pipande. Tog en andnings frekvens som var på 63 slag / minut, vilket är väldigt mycket. Ringde vårdguiden och dom sa att vi skulle åka in.
In på barnakuten kom vi och Dante fick inhalera X 3 och fick en dos medicin. Efter två timmar vart han mycket bättre och vi fick åka hem, farbror Göran kom och hämtade oss. Läkaren sa att det var astmatiskabesvär, hon sa att det var förkyldningsastma, Dante fick också gå med i en studie om andning " varför får vissa små barn akuta astma besvär vid en lindrig förkyldning och varför utvecklas den ibland till kronisk astma?" i och med studien så fick han ta lite extra prover och kommer sedan att gå på en läkarundersökning framöver.

Sedan var det Altons tur, han började bli förkyld på tisdagskvällen och när Håkan hade lagt honom för natten tyckte han att han hade börjat låta så som Dante hade gjort. Några timmar senare tog vi upp honom ur sägen för att han var så ledsenoch hade det jobbigt men han somnade sedan om i våran säng, ytterligare någon timma senare gråter han av ren panik och han andas väldigt fort och ansträngt samt hostar, jag fick värstaste adrenalinet och sa åt Håkan att ringa Göran såatt han kunde skjutsa in oss på akuten, hade inte haft tid att ringa vårdguiden men kände att detta var akut nog för att åka in.
Väl på akuten tog sköterskan med oss direkt in på ett rum och läkaren kom lika snabbt, han fick inhalera X 3 och fick kortison men han hade det fortfarande det jobbigt och var ansträngd så vi fick bli kvar och komma upp på avdelnining för fortsatt inhalering och observation.
Alton vart också med i studien så det vart lite extra prover.
Fick komma hem efter 12 timmar på sjukhuset med en egen inhalator och remiss för utrednining och uppföljning.

Nu hoppas vi verkligen att det var första och sista gången detta händer, är inte så sugen på två "astmabarn".


RSS 2.0